Om du inte vet vad dina elever har för mailadress kan du ta reda på det via serviceportalen. Serviceportalen hittar du i menyraden under adressfältet som en länk. När du väl är inne i serviceportalen klickar du på ”administration” till vänster i menyn. Där klickar du dig vidare på ”Hantera elever och datorer”. Längst upp på sidan har du ett tomt sökfält, där du skriver in elevens namn eller den klass du söker efter och klickar sedan på det lilla förstoringsglaset i sökfältet. Du får nu upp en lista som motsvarar din sökning. I listan kan du nu se elevens namn, användarnamn, mailadress och dess första lösenord för inloggning.

Behöver du byta lösenord åt eleven så kan du hitta instruktionerna här på IKT för alla under rubriken Allmänt om du sen klickar in dig på konton och sen vidare in på elevkonton. Instruktionerna finns en bit ner i inlägget.

Det finns två sätt att komma åt elevernas egen mail.

Office 365

När eleverna är inloggade i Office 365 når de sin mail genom deras startsida där Outlook ligger som en egen app tillsammans med de andra office-apparna.

Skolwebben

Som inloggad i skolwebben når eleverna sin mail genom att klicka på ”kontakt” i menyraden högst upp och klickar sedan på ”E-post”.