Färdigt betong för konstruktion av stödväggar på platsen

Att köpa en tomt med ditt eget hem är en besvärlig men trevlig händelse. Det händer att webbplatsen du köpte ligger i en sluttning, då måste du ringa hjälp av lantmätare och byggare för att studera marken och bygga de så kallade stödväggarna. Ska du flytta? Går att boka en flyttstädning i Stockholm till ett riktigt bra pris genom hemsidan.

Konstruktionen av sådana väggar på platsen är inte så mycket tekniskt komplicerad som besvärlig. För deras konstruktion är färdigbetong bäst lämpad, priset för det är nästan lika med priset på cement, grus och sand separat. Men här elimineras tiden och pengarna som spenderas på beredningen av betongmurbruk. Dessutom behöver du inte köpa eller hyra en betongblandare.

Klar betong kan beställas genom att gå till webbplatsen för ett företag som är specialiserat på tillverkning och försäljning. En speciell maskin med en blandare eller en betongpump kommer att leverera murbruk direkt till platsen och, med en slang med rätt längd, häller den färdiga betongen i formen. Beträffande formarbeten kommer vi först och främst att ta hänsyn till de första stadierna i konstruktionen av våra bärande väggar. Design utförs från botten av sluttningen, den första terrassen kommer att finnas här. Jordens och vattens tryck går mot väggen, så du måste motstå lutningen på stödväggen mot kullen cirka 10 grader, och tjockleken kommer att vara från 30 cm eller mer.

Grus eller grus hälls till botten, vilket skapar en kudde för framtida stöd, sedan installeras en förstärkande bur med längsgående och tvärgående stavar i två rader, till ett djup av 50 eller mer cm under själva väggen. Sedan läggs dräneringsrör med liten diameter för avlopp. Parallellt monteras forskalningen. Om möjligt är det bättre att fylla den färdiga betongen omedelbart, och inte i steg, detta kommer att bevara strukturen i strukturen. Det är tillrådligt att inte bygga höga stödväggar i onödan, det är bättre att dela upp platsen i små terrasser med stöd upp till en meter hög. Det blir mer ekonomiskt och vackrare.

Byggandet av terrasser är mycket populärt när det gäller utformningen av förortsområden. För stödväggarna väljs en vacker design i samma stil som husets botten. Detta skapar en känsla av en familjegods. Överst på bärväggarna är dekorerade med dekorativ sten, vilket ger intrycket av en helt stenbärande vägg. Och terrasserna själva är dekorerade med lockiga dekorativa buskar, druvor och blommor. Med användning av färdigbetong för byggande av terrasser kommer priserna för utformningen av platsen att vara betydligt lägre än när man köper byggnadsmaterial separat. Utan att spendera mycket tid och pengar på att bygga stödväggar ger du din webbplats ett solidt stöd och estetiskt utseende. Och i gengäld kommer han att glädja dina ögon med skönhet och harmoni.