Orsaker till håravfall

Hår anses inte förgäves kvinnlig rikedom. Deras förlust blir ett verkligt problem för många flickor och kvinnor. Att veta varför detta händer kan du effektivt skydda dig mot sådana problem.

Hår är en symbol på skönhet för varje kvinna. Oavsett ålder och social status vill damer ha tjocka, friska, vackra lockar eller lockar. Tyvärr är detta ibland komplicerat av överdrivet håravfall. För att försäkra dig mot en sådan olägenhet är det bra att veta varför håret faller ut och hur man kan förhindra och stoppa det. Om manlig skaldhet är en separat fråga, men de som är intresserade av det starka könet, i slutet av artikeln kommer det att finnas en länk till läkemedel som kan returnera det nästan orörda utseendet på hår!

Hur man förstår att håret faller ut för mycket

Det är värt att notera att håravfall är ett helt normalt fenomen, det inträffar under en persons liv. För att kontrollera om den här processen är normal för dig är det värt att ta en hand i strängen (ungefär 1/3 av den totala hårvolymen) och pressa den inte för mycket, dra längs hårets hela längd. Om det finns upp till 15 hårstrån i handflatan är det normalt, men när det finns en liten tråd i handen bör du omedelbart vidta åtgärder.

Varför faller hår ut

Hår kan falla ut på grund av hälsoproblem eller från negativa yttre påverkan. Det senare inkluderar vistelse i kyla, i snöfall eller i regnet utan hatt, ofta färgning (speciellt med föreningar av dålig kvalitet), användning av en hårtork, strykning och curling, samt hårstrå. Indirekt påverkar även frisyren som bärs av en flicka eller kvinna processen för förlust. Dra för hårt i en bulle eller fixa det på något annat sätt, detta skadar hårsäckarna (hårrötterna) och leder till alltför hårtap.

Älskare av automatiska hårnålar, snäva elastiska band, bågar och andra liknande tillbehör kommer att behöva begränsa sin älska om de inte vill att deras lockar ska märkas tunnare.

Felaktigt utvalda kosmetika väcker också håravfall. Användningen av balsam och sköljning med silikon leder också till denna effekt. Den jämnar ut och ger glans åt trådarna, men gör dem också tyngre så att hårstrån faller ut snabbare. Så nu kan du ta vissa resultat för dig själv, och under tiden kommer vi att dela en länk till en blogg där varje man som blir kallt på dagen och i timmen kan beställa en medicin https://derzko.wordpress.com/2019/05/05/propecia-sverige/ från finasteride. Jag kan råda Propecia, men för vissa kan produkter från minoxidil, som Rogaine, vara lämpliga (det finns i olika variationer, beroende på land). Propecia eller Rogain är upp till dig. Men billiga piller från Indien av utmärkt kvalitet kan verkligen ändra ditt utseende på huvudet. Ja, andras erfarenhet visar att terapi med Propecia och Proscar-tabletter kan hjälpa. Ta lite tid att studera dessa farmaceutiska läkemedel genom att diskutera med din personliga läkare möjligheten att använda dem.

Vissa sjukdomar leder till ökad (ibland okontrollerbar) håravfall. I synnerhet patologin i sköldkörteln, en lång vistelse i ett tillstånd av hög temperatur (38,5 - 39 grader), såväl som infektionssjukdomar och svampsjukdomar (de flesta typer av lav, lupus erythematosus och andra).

Hormonell obalans under klimakteriet, efter förlossning eller orsakad av någon sjukdom, kan också öka håravfallet. Det är riktigt omöjligt att ställa diagnoser och behandlas på egen hand, om du misstänker ett hälsoproblem, bör du rådfråga en läkare. Förmodligen kommer du först att behöva hjälp av en terapeut och sedan en smal specialist. I avsaknad av åkommor bör du kontakta trikologen med problemet med håravfall.