Skip to main content
Allmänt

Viksjö: En växande förort med anor

By 2024-09-12No Comments

Viksjö, beläget i Järfälla kommun, är en modern förort med en rik historia. Namnet har sina rötter i förhistorisk tid och har omnämnts på en runsten från 1000-talet. Trots sin långa historia har Viksjö genomgått en omfattande utveckling under de senaste decennierna och är idag ett populärt bostadsområde.

En blandning av gammalt och nytt

Viksjö kännetecknas av sin blandning av äldre bebyggelse från 1960- och 1970-talen och nyare bostadsområden. Här finns både radhus, villor och lägenheter, vilket ger området en varierad karaktär. Den gröna miljön med närhet till Mälaren är också en stor attraktion för många boende.

Ett levande centrum

Viksjö centrum är hjärtat i området och erbjuder ett brett utbud av butiker, restauranger, caféer och serviceinrättningar.Här finns även en kyrka, ett bibliotek och ett kulturhus med teater och utställningshall. För den som söker naturupplevelser finns det gott om möjligheter till promenader och cykelturer i området.

Företag och utveckling

Företagandet i Viksjö är mångfacetterat och präglas av både små och medelstora företag. Många företag inom handel,service och IT har etablerat sig i området. Viksjö har också en del industriell verksamhet, men denna har minskat under de senaste åren. Samtidigt har satsningar på att utveckla området som ett attraktivt bostadsområde och centrum för service ökat.

Framtiden

Viksjö fortsätter att utvecklas och nya bostäder byggs kontinuerligt. Det finns planer på att bygga ut centrum ytterligare och att förbättra kommunikationerna. Målet är att skapa ett ännu mer attraktivt och levande område där människor i alla åldrar kan trivas.

Sammanfattningsvis

Viksjö är en modern förort med en rik historia och en ljus framtid. Området erbjuder en hög livskvalitet med närhet till natur, service och kommunikationer. Den blandade bebyggelsen och det aktiva föreningslivet bidrar till en levande och trivsam miljö.

Tandläkare i Viksjö – Ett urval

Viksjö erbjuder flera tandläkarmottagningar, var och en med sina egna styrkor och specialiseringar. 

Här är några av de mest kända:

Viksjö Tandhälsa

Viksjö Tandhälsa är en populär klinik som ligger centralt i Viksjö. De erbjuder ett brett spektrum av tandvårdstjänster,från regelbundna kontroller och förebyggande vård till mer avancerade behandlingar som implantat och kirurgi.Kliniken har ett gott rykte för sin personliga service och höga kvalitet.Många som söker efter tandläkare Jakobsberg hittar också till Viksjö och väljer att boka tid hos dom.

• Styrkor: Bred kompetens, personlig service, centralt läge.

• Specialiseringar: Implantat, kirurgi.

Folktandvården Viksjö

Folktandvården är en offentlig tandvårdsklinik som erbjuder både allmän och specialisttandvård. Här kan du få hjälp med allt från en vanlig undersökning till mer avancerad behandling. Folktandvården har oftast längre öppettider och är ett bra alternativ för dig som söker prisvärd tandvård.

• Styrkor: Prisvärd vård, långa öppettider, brett utbud.

• Specialiseringar: Allmän tandvård, specialisttandvård.

Privata tandläkare

Utöver de större klinikerna finns det även flera privata tandläkare i Viksjö-området. Dessa kan ofta erbjuda mer flexibla tider och ett mer personligt bemötande. Det är dock viktigt att jämföra priser och tjänster innan du väljer en privat tandläkare.

Vad bör du tänka på när du väljer tandläkare?

• Behov: Vilken typ av behandling behöver du?

• Plats: Hur långt vill du åka?

• Priser: Jämför priser och försäkringar.

• Omdömen: Läs recensioner och fråga vänner och bekanta.

• Personal: Känn dig trygg och bekväm med personalen.

Tips:

• Kontakta kliniken: Ring eller maila kliniken för att få mer information och boka en tid.

• Fråga om betalningsalternativ: De flesta kliniker erbjuder olika betalningsalternativ, inklusive avbetalning.

• Ta med dig röntgenbilder: Om du har gamla röntgenbilder, ta med dem till ditt första besök.

Vill du ha mer information om en specifik klinik eller behandling? Tveka inte att fråga! Jag kan även hjälpa dig att hitta andra tandläkare i området.

För att göra ett mer personligt val, överväg att svara på följande frågor:

• Har du några specifika tandvårdsproblem?

• Är priset en viktig faktor för dig?

• Är det viktigt för dig att ha en tandläkare nära hemmet?

• Vill du ha en tandläkare som är specialiserad på en viss typ av behandling?