Skip to main content

Alkoholism är ett allvarligt problem som kan förstöra liv. Om du har en bror eller syster som dricker för mycket alkohol kanske du undrar vad du kan göra för att hjälpa dem.

Det är viktigt att komma ihåg att alkoholism är en sjukdom och att det inte finns någon universallösning. 

 

Det första du kan göra

 

I det här blogginlägget kommer vi att diskutera några av de saker du kan göra för att hjälpa din bror eller syster att få sitt liv på rätt köl igen. 

Om din bror eller syster kämpar med alkoholism är det första du kan göra att prata med dem om det. Låt dem veta att du är orolig och erbjud dig att hjälpa till på alla sätt du kan. 

Om de är öppna för att prata kan du försöka få en uppfattning om varför de dricker och vad som utlöser deras drickande. Detta kommer att hjälpa dig att bättre förstå deras problem och hur du kan hjälpa dem.

 

 

Om din bror eller syster inte är intresserad av att prata om sin alkoholism finns det fortfarande saker du kan göra för att hjälpa till. En av de viktigaste sakerna du kan göra är att se till att de har tillgång till resurser och stöd. Det finns många organisationer som kan hjälpa människor med alkoholism, så gör lite efterforskningar och hitta en organisation som skulle passa bra för din bror eller syster. Du kan också själv ge stöd genom att vara förstående och tålmodig. Kom ihåg att återhämtning är en process och att det kommer att ta tid.

 

 

Det finns bra hjälp att få för dem som kämpar med alkoholism

 

Om du är orolig för din brors eller systers drickande är det bästa du kan göra att prata med dem om det. Om de inte är intresserade av att prata finns det fortfarande saker du kan göra för att hjälpa till, till exempel se till att de har tillgång till resurser och stöd. Återhämtning från alkoholism är en process, så ha tålamod och förstå att det kommer att ta tid. Med din hjälp kan din bror eller syster få sitt liv på rätt köl igen.