Skip to main content
Allmänt

Jaktexamen Stockholm

By 2023-04-17No Comments

I Sverige måste jägare avlägga ett jägarexamensprov för att få en jaktlicens. Provet består av två delar: ett teoriprov online och ett fältprov.

Teoriprovet online består av 40 flervalsfrågor som täcker ämnen som identifiering av djur, jaktteknik, jaktetik och lagar som reglerar jakt i Sverige. Denna del av provet måste genomföras inom 90 minuter.

Fälttestet är utformat för att visa färdigheter i skytte, säkerhet, identifiering av vilt och andra praktiska aspekter av jakt. Det äger vanligtvis rum på en godkänd skjutbana eller i ett skogsområde och deltagarna bedöms av certifierade instruktör-examinatorer. I provet ingår även skriftliga frågor om bevarandefrågor med anknytning till naturmiljön i Sverige.

Jaktprovet kan avläggas när som helst under året genom att anmäla sig till Svenska Jägareförbundet. De sökande anvisas sedan till ett av de regionala kontoren där de avlägger provet antingen på en helg- eller vardagsmorgon. När de sökande har klarat båda delarna av provet får de sitt intyg från Svenska Jägareförbundet som gör att de kan köpa en giltig svensk jaktlicens.

Lycka till med testet och god jakt!

Boka Jaktexamen i Stockholm hos Sjss

Svenska Jakt & Skytteskolan är den främsta leverantören av jägarexamina och erbjuder ett brett utbud av kurser för att hjälpa blivande jägare att finslipa sina färdigheter och bli riktiga experter på området. Med vår omfattande läroplan, erfarna instruktörer och toppmoderna anläggningar ger vi studenterna allt de behöver för att kunna göra en framgångsrik karriär inom jakt. Förutom att ge expertrådgivning om hur man jagar olika djurarter på ett säkert och etiskt sätt täcker våra kurser även viktiga ämnen som rör bevarande av vilda djur. Våra förberedande klasser garanterar att våra elever har den kunskap som krävs för att klara alla certifieringsprov som krävs för jaktlicenser eller jakttillstånd. Med Svenska Jakt & Skytteskolan kan du vara säker på att du får den bästa utbildningen som finns i branschen.

Svenska Jakt & Skytteskolan erbjuder också en mängd olika program för fritids- och tävlingsjakt som är utformade för att tilltala alla erfarenhetsnivåer. Våra certifierade tränare har erfarenhet av att hjälpa jägarna att förbättra sin skjutprecision, vässa sina färdigheter och förbättra sin allmänna kunskap om sporten. Vi erbjuder kurser i avancerade tekniker som spårning, spaning och doftigenkänning, så att du kan vara säker på att du får ut det mesta av dina jakter. Vi erbjuder experttips om den bästa utrustningen och klädseln för varje typ av jakt, så att våra elever kan fatta välgrundade beslut när de väljer rätt utrustning. Slutligen ger vi med vårt omfattande nätverk av jaktresurser tillgång till en rad platser på allmän mark i hela Nordamerika – perfekt för alla jägare som vill utforska nya områden eller finslipa sitt hantverk. Jaktexamen i Stockholm